Tillbaka till nyheter

Laravel meetup

På Nectima älskar vi Laravel och bygger många projekt med det. De senaste åren har det skett en explosionsliknande effekt för populariteten för detta ramverk för att utveckla webbbapplikationer i, och det är inte på grund av en slump. Ramverket gör att man kan bygga applikationer utan att behöva uppfinna hjulet igen vad gäller generella funktioner som användarhantering, databasanslutningar, etc. Det gör att man kan utveckla webbapplikationer snabbare. Utvecklare älskar ramverket för att det tillåter dom att skriva bra kod på ett elegant och enkelt sätt utan att behöva skriva "onödig" kod.

Snart kommer Laravel version 5.5 att släppas, något vi ser fram emot. Det finns mycket godis i den kommande versionen som gör det enklare för utvecklare att bygga bra webbapplikationer. Till att börja med kommer det att kräva PHP version 7 eller högre, vilket kanske inte säger så mycket, men många har upplevt upp till 300% bättre prestanda och hastighet efter att dom uppgraderat.

På Nectima använder vi redan version 7 av PHP, men vi ser det som en bra sak att ramverket trycker på att folk ska uppgradera för att kunna uppnå bästa möjliga resultat för sina applikationer.

För att främja och stödja utvecklare i Stockholm som jobbar med Laravel har vi bestämt oss för att vara värd åt nästa meetup som Laravel Stockholm organiserar. Det blir en kväll med mat, dryck, mingel och bra presentationer kring ramverket där förhoppningsvis folk kommer att knyta kontakter och lära sig någonting nytt.

 

Till eventet